Workshop:  Hoe werkt aquarellen en welke materialen heb je nodig. Op de foto zie je de ruimte waard de workshop wordt gehouden en waar de aquarelspullen klaarliggen.

Workshop aquarel

Wil je de magie van aquarelschilderen ontdekken? Dan heb ik twee fascinerende workshops voor jou:

  1. Aquarel de Basis
  2. Experimenteren met Aquarelverf

Elke cursus is inclusief alle benodigde materialen en een heerlijke versnapering om van te genieten. De workshops vinden plaats in Barendrecht, in de omgeving van Rotterdam, en duren 2,5 uur. Ze beloven een inspirerende creatieve ervaring te zijn. Ben jij klaar om je creatieve reis te beginnen?

Workshop: Hoe werkt aquarellen

Aquarel de basis

In de eerste cursus ontdek je hoe je prachtige illustraties kunt maken met aquarelverf. Ik zal niet alleen de technieken behandelen, zoals Flat Wash, Nat-in-nat techniek en Gradient Wash, maar ook antwoord geven op veelgestelde vragen zoals 'Hoe werkt aquarellen?' en 'Wat heb je nodig om te aquarellen?' Aan het einde van de cursus ben je niet alleen in staat om een prachtige illustratie te maken die je thuis kunt inlijsten, maar heb je ook een goed begrip van de basisprincipes van aquarelleren en de benodigdheden om aan de slag te gaan.

Naar de workshop
Aquarelvoorbeeld van een ballerina. Deze leer je tijdens de workshop 'experimenteren met aquarelverf' maken.

Experimenteren met Aquarelverf

In de tweede cursus duiken we dieper in de mogelijkheden van aquarelverf en ontdekken we hoe je speciale effecten kunt creëren. We gaan verder dan alleen aquarelverf en combineren het met andere materialen zoals zout, Oost-Indische inkt en maskeergel.

Naar de workshop
Twee deelnemers van de workshop: Aquarel de basis, hoe werkt aquarellen. Ze laten het eindresultaat zien wat ze hebben geschilderd. Twee kleurige illustraties.

Een aanrader

"Als je wilt leren hoe het schilderen met aquarelverf werkt dan is deze workshop een echte aanrader! Samen met mijn dochter van 7 jaar heb ik dit gedaan. Zij vond het erg leuk en was er door geïnspireerd om zelf thuis verder te gaan tekenen en inkleuren. Een goede opbouw en uitleg waardoor je echt aan de slag gaat en toewerkt naar een eindproduct naar keuze. Karin kijkt actief mee en ondersteunt waar nodig. Dit in een sfeervolle ruimt. Ik ga zeker aan een vervolg cursus mee doen!"

Sabine